Srebrno priznanje za inovacijo v Gorenje Orodjarna, d.o.o.

Velenje, 9.6.2014

Savinjsko – Šaleška gospodarska zbornica je v torek, 03.06.201.40, podelila priznanja in diplome za inovacije v SAŠA regiji za leto 2013.

V Gorenje Orodjarni smo prejeli srebrno priznanje za inovacijo s področja Merilnih sistemov. Nagrajena je bila inovacija z naslovom »Razvoj kompleksne naprave za preizkušanje kakovosti krogličnih ležajev za potrebe visokoserijske proizvodnje«, ki so jo razvili sodelavci: Roman Plevnik, Jure Zagorc, Matjaž Lešnik in Igor Blatnik. Inovativna naprava je bila razvita in izdelana za preizkušanje kakovosti krogličnih ležajev v laboratoriju za vhodno kontrolo pralno-pomivalnih strojev v podjetju Gorenje d.d..

Izkušnje so namreč pokazale, da kakovost vgrajenih ležajev v pralnih in sušilnih strojih precej niha, težave pa so se običajno pokazale šele kasneje, ko je bila zamenjava ležaja zelo draga. Naprava izmeri vibracije, temperaturo in hitrost vrtenja ležaja ter omogoča njegovo klasifikacijo kot dober, pogojno dober in slab. Podjetje Gorenje Orodjarna je s to inovacijo pridobilo pomembno referenco na področju izdelave naprav za preizkušanje kakovosti ležajev in drugih elementov za potrebe visokoserijske proizvodnje, največjo dodano vrednost pa predstavlja za uporabnika, saj je z njo mogoče pravočasno izločiti do 100 % potencialno slabih krogličnih ležajev.

Avtorji inovacije so dokazali, da smo v Gorenje Orodjarna sposobni poiskati inovativne in učinkovite tehnološke rešitve za naše kupce.