Merilni sistemi

Sistemi za zahtevne preizkuse

Začetki delovanja oddelka Merilni sistemi segajo v zgodnja sedemdeseta leta. Z razvojem električnih aparatov so se pojavile zahteve po kontroli varnosti in delovanja izdelanega proizvoda. Neprestani razvoj in vpeljava izdelovanja novih gospodinjskih aparatov je zahtevalo tudi nenehno prilagajanje in posodabljanje kontrolnih naprav. Skozi vsa ta leta smo pridobili veliko izkušenj in znanja pri razvoju merilnih naprav. Z združevanjem znanja iz področja strojništva, elektrotehnike in računalništva vam lahko ponudimo rešitev prilagojeno vašim zahtevam in potrebam. Aktivno sodelujemo s Fakulteto za strojništvo.
Pri izdelavi merilnih naprav uporabljamo preizkušeno strojno in programsko opremo. Sledimo trendom in smernicam za sodoben razvoj inovativnih rešitev. Izdelujemo celovite rešitve, ki se začnejo s svetovanjem, projektiranjem, razvojem, vzpostavijo, testiranjem in vse do vzdrževanja.

Od leta 1994 smo certficiran Natonal InstrumentsTM Alliance Partner. V našem timu so certificirani LabVIEWTM razvijalci.

V oddelku Merilni sistemi se ukvarjamo z izdelavo:
 
-          kontrolne testne postaje
-          merilne komore
-          preizkuševališča
-          avtomatizacija
-          strojni vid
-          meritve in kalibracije
-          programska in strojna oprema za merilne razvojne laboratorije
-          kolaborativna robotika