O podjetju

Gorenje Orodjarna, d. o. o.

Zahtevna orodja za zahtevne uporabnike

Gorenje Orodjarna d. o. o. je med najpomembnejšimi orodjarskimi podjetji v Sloveniji. Hčerinsko podjetje mednarodno uglednega koncerna Gorenje, razvija, izdeluje, trži in vzdržuje orodja za predelavo pločevine, brizganje plastike, termoformiranje in stiroporno embalažo ter merilne sisteme za kontrolo in preverjanje funkcionalnih in varnostnih lastnosti različnih aparatov.

Mednarodno: Velenje. Slovenija. Evropa. Svet

Podjetje v 100-odstotni lasti Gorenja je naslednik bogatih orodjarskih tradicij nekdanjega oddelka Procesne opreme, ki je že pred več kot pol stoletja razvijal orodja za izdelavo gospodinjskih in drugih aparatov Gorenje. Danes je samostojno podjetje Gorenje Orodjarna ne le nepogrešljiv člen pri razvoju gospodinjskih aparatov, temveč se uveljavlja tudi kot pomemben partner evropske avtomobilske industrije in podjetij iz drugih tehnološko zahtevnih gospodarskih panog. Gorenje Orodjarna, ki deluje v Šaleški dolini v Sloveniji, se uveljavlja na mednarodnem trgu in sodeluje z uglednimi podjetji iz Evrope, ZDA in Kanade.

Sodelovanje v nacionalnih in mednarodnih projektih

Več kot 200 zaposlenih nenehno poglablja svoje izkušnje in znanje – tudi s sodelovanjem orodjarne v številnih projektih. Gorenje Orodjarna je ena od članic Razvojnega centra orodjarstva Slovenije in Slovenskega avtomobilskega grozda, sodeluje v različnih tehnološko-razvojnih projektih države, vključena pa je tudi v mednarodne projekte, kot so EUREKA, EraSME in drugi.

Dokazi kakovosti: ISO 9001. IATF 16949:2016. ISO 14001. ISO 45001.

Gorenje Orodjarna zagotavlja kakovost izdelkov v vseh fazah poslovnega procesa: od priprave ponudbe, konstrukcije, tehnologije, strojne obdelave do končne montaže in servisiranja. Vodenje podjetja je neločljivo povezano z usmeritvijo v trajnostni razvoj in v spoštovanje zahtevnih okoljskih standardov. Podjetje deluje v skladu s standardom kakovosti ISO 9001:2015 in avtomobilskem standardu IATF 16949:2016, njegovo okoljsko ravnanje pa temelji na zahtevah certifikata ISO 14001:2015. Podjetje ima tudi certifikat ISO 45001:2018, ki potrjuje kakovost tudi pri zagotavljanju varnosti in zdravja pri delu.

Politika kakovosti

pdf
politika_kakovosti_2022.pdf
210 kB
pdf
politika_podjetja_2024_ro_vzd_in_energ_final_slo_24.1.2024.pdf
267 kB