Razvoj

Gorenje Orodjarna z naročnikom sodeluje od prvih razvojnih korakov in računalniških simulacij do konstrukcij. Partnersko sodelovanje omogoča, da je ideja uresničena v konkurenčnem času. Razvoj temelji na pripravi metodologije izdelave oz. na pripravi modela. Metodologija izdelave polizdelka je prilagojena tehničnim zahtevam in željam naročnika.

Pot do ustreznega končnega izdelka olajšajo sodobni 3D CAD in MKE paketi, kot sta PAMSTAMP 2G in Moldfl ow. Uporaba numeričnih analiz po metodi končnih elementov (MKE) zagotavlja zgodnje zaznavanje kritičnih tehničnih ali tehnoloških rešitev. Računalniške simulacije dogajanja v orodju omogočajo pravočasne prilagoditve že v začetnih fazah njegovega razvijanja.
Konstruiranje orodij v 3D CAD okolju z zmogljivimi programskimi paketi CAD poskrbi za preglednost tudi najzahtevnejših orodij v vseh fazah razvoja.

Za hitro in natančno izdelavo orodij je poskrbljeno s premišljeno tehnologijo izdelave sestavnih delov orodja, pri čemer so vsi postopki precizno računalniško vodeni in vsi podatki natančno pripravljeni. Takojšen pregled opravljenega dela je v vsakem trenutku omogočen prek čitalcev črtne kode.
Za odlične končne rezultate skrbijo tudi programi CNC, ki jih v Gorenju Orodjarni razvijajo na osnovi 3D modelov in dvodimenzionalnih risb sestavnih delov orodja ter s pomočjo najsodobnejše programske opreme.